Το πρόγραμμα σπουδών Robotics Middle, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8.5 έως 12.5 ετών, τα οποία φοιτούν σε τάξη από  Δ’ δημοτικού έως και ΣΤ’ δημοτικού.

Για μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄ Γυμνασίου θα υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα τα Robotics Middle Plus και για τους μαθητές Λυκείου τα Robotics High. Αυτά θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά ενταγμένα πλέον στον  κόσμο των κατασκευών με τα blocks της Lego  We Do 2.0, προχωρούν στα Lego Mindstorms EV3, στα M – Bot κ.α. Mε βάση λοιπόν τα προγράμματα αυτά, πέραν των βασικών δεξιοτήτων του προγραμματισμού οι μαθητές αποκτούν εξειδικευμένες γώσεις και δημιουργούν projects που μπορούν να τους εντάξουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής και έχουν την δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και της ολυμπιάδες ρομποτικής. Το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, είναι εκ των πραγμάτων απίστευτο  διότι οι μαθητές ξεπερνούν πλέον το παιχνίδι και αποκτούν γνώσεις  εξειδικευμένες σε πολλά θετικά μαθήματα και φυσικές έννοιες απαραίτητες για την λειτουργία πολλών πραγμάτων αλλά και την κατνόηση του κόσμου που μας περιβάλλει. Στην τάξη τα παιδιά χωρίζονται σε τρείς ή τέσσερις ομάδες των τριών παιδιών και πέραν του εκπαιδευτή υπάρχουν και δύο βοηθοί που κινούνται μεταξύ των ομάδων.

 

Διάρκεια Προγράμματος  :  90 Λεπτά / 1 Φορά την εβδομάδα

 


Δωρεάν παροχή το πρόγραμμα UNIVERSAL KIDS της UNICERT διάρκειας 30 Λεπτών / 1 Φορά την εβδομάδα για τον πρώτο κύκλο σπουδών


 

Tο πρόγραμμα αυτό της Universal Certification Solutions-UNICERT είναι ειδικά σχεδιασμένο για την εισαγωγή των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών στις βασικές αρχές της πληροφορικής και αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό και μια ήπια εισαγωγή στη διαδικασία εξετάσεων-πιστοποιήσεων που θα συνοδεύσει τα παιδιά σε όλο το μαθητικό τους βίο. To πρόγραμμα UNIVERSAL KIDS αποτελείται από τρία σετ βιβλίων, διδασκαλίας και εξάσκησης, που καλύπτουν τρεις ετήσιες ή εξάμηνες (εντατικό) εκπαιδευτικές περιόδους. Χρησιμοποιούνται βιωματικά σενάρια, ώστε το παιδί να εκπαιδεύεται μέσα από την εξέλιξη ιστοριών που η μία διαδέχεται την άλλη και σε ένα περιβάλλον με οικεία σε αυτό γεγονότα από το σχολείο του. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, προκειμένου να τα εξοικειώσει, με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές .


 


Περισσότερες Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά πακέτα της Lego Εducation

δείτε στον οδηγό μας πατώντας ΕΔΩ


Παρακάτω δείτε στις Gallery τα υλικά που χρησιμοποιούνται και ορισμένες δράσεις :