Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους έφηβους, αλλά και σε μεγάλο βαθμό και τους γονείς είναι το θέμα της επιλογής επαγγέλματος. Οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις και το να καταλήξει δηλαδή το άτομο στην επιλογή κάποιου επαγγέλματος είναι βασικό κομμάτι στην ανάπτυξη της εφηβικής ταυτότητας.Τα ερωτήματα γύρω από την επιλογή επαγγέλματος είναι από τα σημαντικότερα που προκύπτουν στην περίοδο της εφηβείας, τόσο για τους ίδιους τους εφήβους όσο και για τους γονείς τους, ιδιαίτερα από το 15ο και έως και το 17ο έτος της ηλικίας, όταν η ανάγκη για κάποια επαγγελματική επιλογή προβάλλει επιτακτική.

Αν σκεφτούμε ότι σήμερα υπάρχει μια πληθώρα εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών, ότι οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι διαρκείς αλλά και με το σκεπτικό ότι η επαγγελματική δραστηριότητα ενός ατόμου καλύπτει το 1/3 της ενήλικης ζωής του, καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο μεγάλη σημασία αποκτά το να έχει το νεαρό άτομο την κατάλληλη στήριξη προκειμένου να «προσανατολιστεί» σωστά και έγκαιρα ώστε να αποφύγει μελλοντικές απογοητεύσεις.

Η επιλογή επαγγέλματος είναι λοιπόν μια απόφαση σοβαρή που δεν πρέπει να λαμβάνεται με τυχαίο τρόπο. Η βιασύνη και η επιπολαιότητα μπορεί να οδηγήσει το άτομο στο να ασκήσει ένα επάγγελμα που δεν θα το ικανοποιεί ή που ενδεχομένως θα δυσκολεύεται να το ασκήσει ελλείψει των απαραίτητων ικανοτήτων. Σωστό επάγγελμα δεν σημαίνει μόνο να κερδίζουμε χρήματα αλλά και να βιώνουμε ικανοποίηση, να νιώθουμε ισορροπημένοι και ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι & να διατηρούμε την ψυχική μας υγεία.

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι επιλογή επαγγέλματος σημαίνει στην ουσία επιλογή τρόπου ζωής.

H Ε.C.S. Education and Consultancy Services ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας αναζητά και διασφαλίζει το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών μας . Επιχειρεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής με ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς – συμβούλους καριέρας, σε συνδυασμό με τη χορήγηση του Career Gate Test K.17 επαγγελματικού προσανατολισμoύ καθώς και του e-career  που συνδυάζει και την ψυχομετρία.