Πρόκειται για γενικότερη κατηγορία Πιστοποιητικών Εξειδικευμένων Γνώσεων και Δεξιοτήτων Η/Υ, τα οποία αφορούν προγράμματα και εργαλεία Η/Υ που είναι χρήσιμα και απαραίτητα στην καθημερινότητα του επαγγελματία, τόσο στην εργασία όσο και την προσωπική του παραγωγικότητα και ψυχαγωγία.

Το πιστοποιητικό UCERT Enhanced ICT User αποτελεί ένα ουσιαστικό εφόδιο εκείνων που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο βιογραφικό τους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο στίβο εργασίας, σε στελέχη εταιριών και επιχειρήσεων που οι διοικήσεις τους έθεσαν υψηλά πρότυπα γνώσεων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να αποδείξουν γνώσεις εξειδικευμένων προγραμμάτων και εφαρμογών.

Ενδεικτικές Πιστοποιήσεις

AutoCAD 2D - 3D

 

Το AutoCAD είναι ένα γενικό σχεδιαστικό πρόγραμμα και ακριβώς λόγω αυτής της ιδιότητας μπορεί κάποιος να σχεδιάσει, να επεξεργαστεί και να εκτυπώσει οποιοδήποτε γραμμικό σχέδιο είτε πρόκειται για δισδιάστατο σχέδιο είτε για μοντέλο στον τρισδιάστατο χώρο. To AutoCAD δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει και να εκτυπώσει φωτορρεαλιστικές απεικονίσεις με επεξεργάσιμα υλικά και φωτισμό.

To AutoCAD εξελίσσεται συνεχώς για περισσότερα από 20 χρόνια ενσωματώνοντας στις λειτουργίες του τη δύναμη της τρισδιάστατης σχεδίασης καθώς και τις απαιτήσεις της αγοράς στην οποία αποτελεί τον κυρίαρχο παίκτη. Ο απλός και εύληπτος τρόπος με τον οποίο είναι δομημένες οι εντολές του, η χρήση οικείων εργαλείων (π.χ. RIBBON) και η πολυάριθμη κοινότητα στο διαδίκτυο κάνουν το AutoCAD το ιδανικό πρόγραμμα σχεδίασης τόσο για τον απλό χρήστη που επιθυμεί ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσο και για τον επαγγελματία που έχει υψηλές απαιτήσεις και εστιάζει στις λεπτομέρειες.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι ο χρήστης του AutoCAD μπορεί πολύ εύκολα να εξοικειωθεί με πιο εξελιγμένα και ειδικευμένα προγράμματα της Autodesk όπως AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, AutoCAD Architecture, λόγω του γεγονότος ότι ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία και έχουν σχεδόν ίδιο περιβάλλον εργασίας. Με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται η εκμάθηση ενός επιπλέον προγράμματος για τη διεκπεραίωση μιας εργασίας, αλλά μόνο η εξοικείωση και προσαρμογή με λιγοστά επιπλέον εργαλεία που αυξάνουν την αποδοτικότητα και βελτιστοποιούν το κόστος παραγωγής του τελικού προϊόντος.

Photoshop

 

Το Adobe Photoshop είναι ένα πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνων που επιτρέπει  στον χρήστη μεγάλο αριθμό διορθώσεων, με απόλυτη ακρίβεια και έλεγχο αποτελέσματος.

Παράλληλα, του δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί δημιουργικά, με μεγάλη ελευθερία επεμβάσεων και αλλοιώσεων στην αρχική εικόνα, κάνοντας μια ανύπαρκτη λήψη να φαίνεται απολύτως αληθινή.

Με μια μεγάλη γκάμα εντολών και εργαλείων, δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία φωτογράφο ή γραφίστα να επέμβει, να διορθώσει, ή και να μεταμορφώσει ριζικά την αρχική εικόνα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του. Αλλά και για τον ερασιτέχνη είναι προσιτό, αφού του επιτρέπει, με απλές κινήσεις, να πάρει μια καλύτερη ποιότητα στην εικόνα του.

Η ευελιξία του στη διαχείριση & επεξεργασία πολλών μορφών εικόνων (αρχείων) , το κάνει ελκυστικό και απαραίτητο βοήθημα για κάθε επαγγελματία του χώρου.

Η εκμάθησή του είναι εύκολη, αφού το περιβάλλον εργασίας του είναι οικείο & παρόμοιο με κάθε πρόγραμμα της Adobe. Συνεργάζεται με Windows ή Mac.

Android

Τι είναι το Android

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας το οποίο τρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού Linux και αναπτύχθηκε από τη Google. Επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να συνθέτουν κώδικα με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java.  Το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα tablet, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις (Android TV), αυτοκίνητα (Android Auto) και ρολόγια (Android Wear). Το Android όμως δεν είναι το ίδιο σε όλες τις συσκευές (το android της Samsung διαφέρει από αυτό της LG, της Sony ακόμα και της Google).

Εφαρμογές σε Android

Γνωρίζοντας σωστό προγραμματισμό Android εφαρμογών, μπορούμε να δημιουργήσουμε εφαρμογές διαφόρων ειδών οι οποίες μπορούν να μας αποφέρουν εκτός από ευχαρίστηση και χρηματικό όφελος. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, για παράδειγμα η εφαρμογή για να βρίσκουμε ταξί, εφαρμογές για να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας.

Οφέλη – Πλεονεκτήματα

Βασικό πλεονέκτημα που έχει η ανάπτυξη εφαρμογών για Android συσκευές είναι ότι είναι αρκετά απλό και εύκολο να ξεκινήσει κάποιος. Σε αντίθεση με την ανάπτυξη εφαρμογών βασισμένων στο λειτουργικό σύστημα iOS όπου χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή Mac, η εφαρμογή Android μπορεί να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστικό σύστημα. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει το Android είναι πάρα πολύ οργανωμένο και μελετημένο.